№: 1
ID картки працівника:
27716
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра матеріалознавства
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4422037
Фізична особа. ПІБ:
Шемет Василина Ярославівна
Фізична особа. Дата народження:
11.11.1980
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
02.11.2006
Дата початку стажу:
02.11.2006
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
18
Відомості про підвищення кваліфікації:
1. Науково-дослідний Інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян «Онлайн навчання як нетрадиційна форма сучасної освіти на прикладі платформи Moodle»
м. Люблін, Польща
Сертифікат ES №2773/2020, 16.11.2020, 45 академічних годин, 1,5 кредита
2. Волинський національний університет ім. Лесі Українки,
кафедра хімії та технологій,
м. Луцьк, 2021 р.
з 01.04.2021 р. по 31.05.2021 р.
Тема: ”Методика викладання хімічних дисциплін у вищій школі”
Наказ № 55 - К/В від 19.03.2021 р.
Свідоцтво №70/21 від 31.05.2021, 120 академічних годин, 4 кредита.
3. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат, Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах, 06.02.2021 р.
4. Науково-дослідний Інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян
«Інноваційні форми сучасної освіти з використанням платформ Zoom та Moodle» м. Люблін, Польща
Сертифікат ES №7265/2021, 02.08.2021, 45 академічних годин, 1,5 кредита.
5. Онлайн стажування “ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ, ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ”, ТОВ “АКАДЕМІЯ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ”м. Київ, Україна
Сертифікат №7GW-0160, 19.10.2021 р, 30 академічних годин, 1 кредит.
6. Проєкт з розвитку співпраці бізнесу та університетів “Uni-Biz Bridge”, присвячений розвитку soft skills викладача (CEO UGEN Ukraine, 2022 рік), сертифікат №798, 10 академічних годин, 0,3 кредита
7. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат “Навчаймось вчитись: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів”, 26.01.23 р., 30 академічних годин, 1 кредит.
8. Онлайн вебінар “МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: інформованість споживача та відповідальність виробника”, сертифікат № 05232, 21.02.2023 р., 3 академічні години, 0,1 кредит
9. Онлайн навчання “ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ HACCP ТА НОВОГО МЕНЮ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ”, сертифікат № 05353, 09.03.2023 р., 12 академічних годин, 0,4 кредита.
10. Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян, Міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) на тему: «НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА ПРИ ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНІ», 26.06.-03.07.2023 р., Люблін (Польща), сертифікат ES№14716, 1,5 кредита (45 год).
Останні зміни в ЄДЕБО:
26.09.2023 09:50
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Furs T.V., Hulaj O.I., Shemet V.Ya. Investigation of Electronic Conductivity in PbI2:Hf Single Crystals // Physics and Chemistry of Solid State, V. 20, № 4. 2019. P. 396-400. DOI: 10.15330/pcss.20.4.396-400 (Web of Science, Scopus).
    2. Інгібіторна ефективність і склад екстракту кори дуба. / О. Гулай, В. Шемет, В. Жилко, О. Клімович // Праці НТШ. Хім. наук. 2020 Т. LX. С. 107-117. DOI: https://doi.org/10.37827/ntsh.chem.2020.60.107
    3. I.A. Ivashchenko, V.S. Kozak, I.D. Olekseyuk, M. Daszkiewicz, V.V. Halyan, P.V. Tishchenko, V.Ya. Shemet, L.D. The phase equilibria in the Er2S3–In2S3–Ga2S3 quasi-ternary system at 770 K and the properties of the intermediate compounds // J. Solid State Chem. 2020. Vol. 288. P. 121-339. https://doi.org/10.1016/j.jssc.2020.121339 (Scopus).
    4. Фізико-хімічні аспекти молекулярної гастрономії /В. Шемет, О. Гулай , І. Мороз // Наукові праці НУХТ. 2021. Том 27, № 3. с. 163-171. DOI: 10.24263/2225-2924-2021-27-3-19
    5. Рідкісноземельні метали як критична сировина. Короткий огляд. / Гулай О., Шемет В., Фурс Т. // Праці НТШ. Хім. наук. 2022. Том. LXX. С. 79-89. DOI: https://doi.org/10.37827/ntsh.chem.2022.70.079
    6. Харчові добавки натурального походження: короткий огляд. / Шемет В., Гулай О. // Товарознавчий вісник. 2023. 1(16). С. 6-18. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-1
    7. Hulai, O.I., Shemet, V.Ya., Klimovych, O.S. Chromatographic Determination of the Chemical Composition of Apple Chips Extract. Methods and Objects of Chemical Analysisthis link is disabled, 2023, 18(1), pp. 33-41. https://doi.org/10.17721/moca.2023.33-41 (Scopus).

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Olha Hulai, Iryna Moroz, Vasylyna Shemet. Chemistry knowledge competences of technical university students /Social and legal aspects of the development of cociety institutions: collective monograf. Part 1 – Warsaw: BMT Erida Sp.z.o.o., 2019. – 536 p. (8,1 др. арк.)
    2. Фурс Т.В., Гулай О.І., Шемет В.Я., Шваб’юк В.І. Технології одержання і властивості монокристалів PbI2: Монографія. Луцьк: ЛНТУ, 2022. 148 с. (рек. вченою радою ЛНТУ, протокол № 10 від 26.05.2022 р.)
    3. Мороз І.А., Гулай О.І., Шемет В.Я. Харчова хімія: Навчальний посібник. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2022. 236 с. (рек. вченою радою ЛНТУ, протокол № 11 від 30.06.2022 р.)

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Загальна та неорганічна хімія: методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. /уклад. В.Я. Шемет. – Луцьк: Луцький НТУ, 2019. – 36 с.
    2. Фізична і колоїдна хімія: методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. /уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: Луцький НТУ, 2019. – 40 с.
    3. Фізична і колоїдна хімія: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. /уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: Луцький НТУ, 2020. – 82 с.
    4. Хімія: методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Матеріалознавство» та «Індустріальний інжиніринг та менеджмент» галузі знань 13 Механічна інженерія спеціальності 132 Матеріалознавство денної та заочної форм навчання/ уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – 40 с.
    5. Молекулярна гастрономія: методичні вказівки до лабораторних занять та до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. В. Я. Шемет – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – 26 с.
    6. Молекулярна гастрономія: конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. В. Я. Шемет – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – 64 с.
    7. Хімія: методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Матеріалознавство» та «Індустріальний інжиніринг та менеджмент» галузі знань 13 Механічна інженерія спеціальності 132 Матеріалознавство денної та заочної форм навчання/ уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: ЛНТУ, 2023. – 56 с.
    8. Хімія: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Матеріалознавство» та «Індустріальний інжиніринг та менеджмент» галузі знань 13 Механічна інженерія спеціальності 132 Матеріалознавство денної та заочної форм навчання / уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: ЛНТУ, 2023. – 52 с.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Керівник науково-дослідної роботи № д/р 0116U001946, «Структура та властивості багатокомпонентних халькогенідних сполук» (Луцький національний технічний університет), 2016-2020 рр.
    2. Відповідальний виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0121U108196, «Фізико-хімічні властивості речовин та матеріалів» (Луцький національний технічний університет), 2021-2023 рр.

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Гулай О., Мороз І., Шемет В. Структура хімічної компоненти навчального плану спеціальності “Харчові технологіїˮ. Проблеми та інновації в природничо-математичній, технологічній і професійній освіті: зб. матеріалів Х Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Кропивницький, 25 травня – 4 червня 2020 р. С. 85-87.
    2. Гулай О.І., Мороз І.А., Шемет В.Я. Особливості викладання хімічних дисциплін для студентів спеціальності “Харчові технологіїˮ. Тези доповідей VI Науково-методичної конференції “Сучасні тенденції навчання хімії”, Львівський національний університет імені Івана Франка, 27 березня 2020 року. С. 28.
    3. Гулай О., Мороз І., Шемет В. Мотиваційні фактори вступу на технічні спеціальності університету. Проблеми та інновації в природничо-математичній, технологічній і професійній освіті: зб. матеріалів ХІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Кропивницький, 7 травня – 14 травня 2021 р. С. 128-129.
    4. Фурс Т. В., Шемет В. Я. Якість організації дистанційного освітнього процесу у підготовці студентів спеціальності 274 Автомобільний транспорт. Актуальні проблеми міжкультурної комунікації: зб. матеріалів І Міжнар. наук.-практ. конф. (Луцьк, 06 квітня 2022 р.). Луцьк: ЛНТУ, 2022. С. 310-312.
    5. Шемет В., Гулай О., Фурс Т. Критична сировина як стратегічний ресурс України. Актуальні проблеми хімії, матеріалознавства та екології: матеріали ІІІ Міжнар. наук. конф (Луцьк, 1-3 червня 2023 року). Луцьк: видавництво «Терен», 2023. С. 115-116.

  • 15) керівництво школярем, який зайняв призове місце III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України”; участь у журі III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів чи II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України” (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня)

    Керівництво учнем, який став переможцем II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук (напрям – технічні науки, секція – Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження) (Князева М., 2023 р., диплом ІІІ ступеня)

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член Наукового товариства ім. Шевченка, посвідчення № 3486, рік вступу 2021.