№: 1
ID картки працівника:
27716
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4422037
Фізична особа. ПІБ:
Шемет Василина Ярославівна
Фізична особа. Дата народження:
11.11.1980
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
02.11.2006
Дата початку стажу:
02.11.2006
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
18
Відомості про підвищення кваліфікації:
1. Волинський національний університет ім. Лесі Українки, кафедра хімії та технологій,
м. Луцьк, 2021 р.
з 01.04.2021 р. по 31.05.2021 р.
Тема: ”Методика викладання хімічних дисциплін у вищій школі” Наказ № 55 - К/В від 19.03.2021 р.
Свідоцтво №70/21 від 31.05.2021, 120 академічних годин, 4 кредита.
2. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат, Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах, 06.02.2021 р.
3. Науково-дослідний Інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян «Інноваційні форми сучасної освіти з використанням платформ Zoom та Moodle»
м. Люблін, Польща
Сертифікат ES №7265/2021, 02.08.2021, 45 академічних годин, 1,5 кредита.
4. Онлайн стажування “ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ, ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ”, ТОВ “АКАДЕМІЯ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ” м. Київ, Україна
Сертифікат №7GW-0160, 19.10.2021 р, 30 академічних годин, 1 кредит.
5. Проєкт з розвитку співпраці бізнесу та університетів “Uni-Biz Bridge”, присвячений розвитку soft skills викладача (CEO UGEN Ukraine, 2022 рік), сертифікат №798, 10 академічних годин, 0,3 кредита
6. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат “Навчаймось вчитись: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів”, 26.01.23 р., 30 академічних годин, 1 кредит.
7. Онлайн вебінар “МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: інформованість споживача та відповідальність виробника”, сертифікат № 05232, 21.02.2023 р., 3 академічні години, 0,1 кредит
8. Онлайн навчання “ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ HACCP ТА НОВОГО МЕНЮ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ”, сертифікат № 05353, 09.03.2023 р., 12 академічних годин, 0,4 кредита.
9. Міжнародне онлайн стажування "Digital Future: Blended Learning", сертифікат DN 202311371, 2023 р., 180 академічних годин, 6 кредитів.
10. Стажування у ТзОВ «Бабусині Лакітки», довідка про стажування № 4 від 06.06.2024 р., 60 академічних годин, 2 кредита.
11. Наукове стажування «Distance education. Course for university teachers», Chisinau, Moldova, 21.01.24, сертифікат №101083143-DEF/887, 90 академічних годин, 3 кредита.
12. Наукове стажування «Інноваційні технології харчової промисловості», 18-29.11.2024 р, сертифікат №00493698 / NF1175-24, 60 академічних годин, 2 кредита.
Останні зміни в ЄДЕБО:
30.05.2025 11:26
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Гулай О., Шемет В., Жилко В., Клімович О. Інгібіторна ефективність і склад екстракту кори дуба. Праці НТШ. Хім. наук. 2020 Т. LX. С. 107-117. https://doi.org/10.37827/ntsh.chem.2020.60.107
    2. Ivashchenko I.A., Kozak V.S., Olekseyuk I.D., Daszkiewicz M., Halyan V.V., Tishchenko P.V., Shemet V.Ya., Gulay L.D. The phase equilibria in the Er2S3–In2S3–Ga2S3 quasi-ternary system at 770 K and the properties of the intermediate compounds. J. Solid State Chem. 2020. Vol. 288. P. 121-339. https://doi.org/10.1016/j.jssc.2020.121339
    3. Шемет В., Гулай О., Мороз І. Фізико-хімічні аспекти молекулярної гастрономії. Наукові праці НУХТ. 2021. Том 27. № 3. с. 163-171. https://web.archive.org/web/20220309034711id_/https://nuft.edu.ua/doi/d…
    4. Рідкісноземельні метали як критична сировина. Короткий огляд. / Гулай О., Шемет В., Фурс Т. // Праці НТШ. Хім. наук. 2022. Том. LXX. С. 79-89. DOI: https://doi.org/10.37827/ntsh.chem.2022.70.079
    5. Шемет В., Гулай О. Харчові добавки натурального походження: короткий огляд. Товарознавчий вісник. 2023. 1(16). С. 6-18. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-1
    6. Hulai O.I., Shemet V.Ya., Klimovych, O.S. Chromatographic Determination of the Chemical Composition of Apple Chips Extract. Methods Objects Chem. Anal. 2023. 18(1). 33-41. https://doi.org/10.17721/moca.2023.33-41
    7. Riabchykov M., Furs T., Alexandrov A., Tsykhanovska I., Hulai O., Shemet V. Specified parameters in designing porous materials using magnetic nanotechnologies. Journal of Engineering Sciences (Ukraine). 2023. Vol. 10(2). pp. C56-C62. https://doi.org/10.21272/jes.2023.10(2).c7.
    8. Panasyuk S., Shemet V. Technology development and study of properties of craft marshmallows with raspberry puree. Commodity Bulletin, 2024. 17(1). 55-64. https://doi.org/10.62763/ef/1.2024.55
    9. Mikulich, O., Hulay, O., Furs, T., Shemet, V. Strength and mechanical characteristics of modified polyurethane foams. Procedia Structural Integrity, 2024. 59, 460-465. https://doi.org/10.1016/j.prostr.2024.04.065
    10. Hulai, O., Shemet, V., Moroz, I., Savaryn, P., Kabak, V. Використання віртуальної лабораторії Labster для вивчення хімії в технічному університеті. Information Technologies and Learning Tools, 2024. 102(4), 95. / URL: https://doi.org/10.33407/itlt.v102i4.5737
    11. Дударєв, І., Панащук, Т., Шемет, В. Розроблення молочних смузі з вівсяними й гречаними пластівцями та плодово-ягідними порошками. Інновації та технології в сфері послуг і харчування, 2024. (3 (13)), 19-27. / URL: https://doi.org/10.32782/2708-4949.3(13).2024.3

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Фурс Т.В., Гулай О.І., Шемет В.Я., Шваб’юк В.І. Технології одержання і властивості монокристалів PbI2: Монографія. Луцьк: ЛНТУ, 2022. 148 с. (рек. вченою радою ЛНТУ, протокол № 10 від 26.05.2022 р.)
    2. Мороз І.А., Гулай О.І., Шемет В.Я. Харчова хімія: Навчальний посібник. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2022. 236 с. (рек. вченою радою ЛНТУ, протокол № 11 від 30.06.2022 р.)
    3. Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг: навчальний посібник / І.М. Дударєв, О.В. Кузьмін, І.В. Тараймович, С.Г. Панасюк, В.Я. Шемет, О.В. Чемакiна, А.О. Кузьмін; Луцький національний технічний університет. Одеса: Олді+, 2024. 322 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Фізична і колоїдна хімія: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. В. Я. Шемет. Луцьк: Луцький НТУ, 2020. 82 с.
    2. Фізична і колоїдна хімія: метод. вказівки до викон самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спец. 181 Харчові технології денної та заоч. форм навч. / уклад. В.Я. Шемет. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – 30 с.
    3. Фізико-хімічний аналіз харчової продукції: методичні вказівки до лабораторних занять та до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. В. Я. Шемет. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 30 с.
    4. Фізико-хімічний аналіз харчової продукції: конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. В.Я. Шемет. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 70 с.
    5. Загальна та неорганічна хімія: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. / уклад. В.Я. Шемет – Луцьк: ЛНТУ, 2024. – 72 с.
    6. Загальна та неорганічна хімія: метод. вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань18 Виробництво та технології спец. 181 Харчові технології денної та заоч. форм навч. / уклад. В.Я. Шемет. – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 60 с.
    7. Органічна хімія: Методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. / уклад. В.Я. Шемет, О.І. Гулай – Луцьк: ЛНТУ, 2023. – 84 с.
    8. Органічна хімія: Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. / уклад. В.Я. Шемет – Луцьк: ЛНТУ, 2025. – 80 с.
    9. Загальна та неорганічна хімія: методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань G Інженерія, виробництво та будівництво спеціальності G 13 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. В. Я. Шемет. – Луцьк: ЛНТУ, 2025. – 20 с.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Відповідальний виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0121U108196, «Фізико-хімічні властивості речовин та матеріалів» (Луцький національний технічний університет), 2021-2023 рр.
    2. Виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0123U101560, «Розроблення технологій харчових продуктів із використанням "рослинного молока"» (Луцький національний технічний університет), 2023-2025 рр.
    3. Виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0124U001906, «Інновації в технологіях крафтових харчових продуктів» (Луцький національний технічний університет), 2024-2026 рр.
    4. Відповідальний виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0124U001901, «Цифрові освітні технології у навчальному процесі технічного університету» (Луцький національний технічний університет), 2024-2026 рр.

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    1. Участь у міжнародному освітньому проекті “SUUUpoRT - Structural support of Ukrainian Universities in Upkeep and Rebuilding оf Higher Education”, що реалізувався в Технічному університеті TU Bergakademie Freiberg за фінансової підтримки “Stiftung Innovation in der Hochschullehre“ (з 01.12.2023 р. по 29.03.2024 р.).

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Shemet V., Hulai O. Soy - a strategic culture of organic agriculture // World Development of Science and Technology. Abstracts of the 45th International scientific and practical conference. Pegas Publishing, Canada. 2023. Pp. 110-113. URL: http://el-conf.com.ua
    2. Суп К.І., Шемет В.Я. Фізико-хімічні показники соєвого молока. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2023. – с. 57-59.
    3. Шемет В., Гулай О., Фурс Т. Критична сировина як стратегічний ресурс України. Актуальні проблеми хімії, матеріалознавства та екології. Луцьк, Україна, 1-3 червня 2023 р. Матеріали IIІ Міжнародної наукової конференції. 2023, с. 115-116.
    4. Шемет М., Кашицький Д., Шемет В., Гулай О. Фізико-хімічні та експлуатаційні властивості біорозкладних пакувальних матеріалів. Актуальні проблеми хімії, матеріалознавства та екології. Матеріали IV Міжнародної наукової конференції присвяченої світлій пам’яті Олега Васильовича Парасюка, Луцьк, 7-9 грудня 2023. – с. 215-217.
    5. Шемет, В.Я., Мороз, І.А., Гулай, О.І., Дударєв, І.М. Органолептичні властивості рослинного молока. Якість і безпека харчових продуктів: Збірник тез VІ Міжнародної науково-практичної конференції, 9-10 листопада 2023 р., м. Київ: НУХТ, 2023. с. 172-173.
    6. Hulai, O., Shemet, V., Moroz, I. (2024). Assessment Design Using the MOODLE Learning Platform. In Book of Abstracts, 6th International Conference Higher Education Learning Methodologies and Technologies Online, 25-27 September 2024, Rome, Italy, p. 8-10.
    7. Мороз, І.А., Шемет, В.Я., Гулай, О.І. (2024). Переробка металів з електронних відходів як ключовий аспект сталого розвитку. V-і читання Анатолія Вадимовича Свідзинського. Луцьк, Волинський національний університет імені Лесі Українки, 29 лютого – 01 березня 2024 року, с. 31-32.
    8. Коверя А.С., Ковров А.С., Шемет В.Я., Овчаренко А.О., Черданцева К.О., Кириченко К.В. Дослідження хімічного складу сільськогосподарської землі після падіння ударного безпілотного літального апарату. Фізика і хімія твердого тіла: стан, досягнення та перспективи: Матеріали VІIІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18-19 жовтня 2024 р., м. Луцьк. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2024. с. 47-49.
    9. Мікуліч О.А., Гулай О.І., Фурс Т.В., Шемет В.Я., Сад О.В. Морфологічні особливості пінополіуретанів, одержаних способом заливки. Фізика і хімія твердого тіла: стан, досягнення та перспективи: Матеріали VІIІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18-19 жовтня 2024 р., м. Луцьк. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2024. с. 67-68.
    10. Фурс Т.В., Мікуліч О.А., Гулай О.І., Шемет В.Я., Сад О.В. Технологічні параметри процесу отримання пінополіуретану. Фізика і хімія твердого тіла: стан, досягнення та перспективи: Матеріали VІIІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18-19 жовтня 2024 р., м. Луцьк. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2024. с. 100-101.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Керівник наукового студентського гуртка «Харчова хімія» з 2023 р.

  • 15) керівництво школярем, який зайняв призове місце III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України”; участь у журі III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів чи II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України” (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня)

    1) Керівництво учнем, який став переможцем III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук (відділення – Інженерії та матеріалознавства, секція – Технології виробництва) (Князева М., 2024 р., диплом ІІІ ступеня).
    2) Участь у журі ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2024/2025 навчальному році (Хімія). Наказ № 440 від 12 грудня 2024 р.

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член Наукового товариства ім. Шевченка, посвідчення № 3486, рік вступу 2021.