№: 1
ID картки працівника:
21978
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4378998
Фізична особа. ПІБ:
Федорусь Юрій Володимирович
Фізична особа. Дата народження:
20.03.1966
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Чоловіча
Початок роботи в закладі:
10.10.1990
Дата початку стажу:
10.11.1990
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
34
Відомості про підвищення кваліфікації:
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Магістр з харчових технологій. Диплом М20 № 51591.Виданий 2020 р.., 90 кредитів
Останні зміни в ЄДЕБО:
16.05.2025 10:17
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Influence of Transverse Anisotropy and Type of Boundary Conditions on the Stress State of a Circular Transtropic Plate
    V.V., Shvab’yuk, Volodymyr V., S.V., Rotko, S. V., V.Y., Fedorus’, V. Yu, V.I., Shvab’yuk, Vasyl’ I.
    Strength of Materials, 2021
    2. Nataliya Zubovetska, Yurii Fedorus’, Volodymyr Shvabyuk, Rostyslav Redko; To the problem of developing a methodology for the frequency analysis of spindle runout. AIP Conf. Proc. 1 November 2023; 2840 (1): 040007. https://doi.org/10.1063/5.0169334 / URL: https://doi.org/10.1063/5.0169334
    3. Bohdan Valetskyi, Mykola Tolstushko, Nataliya Tolstushko, Yurii Fedorus. RESEARCH ON OVERSIZED LOAD PACKAGING. 23 rd International Scientific Conference «ENGINEERING FOR RURAL DEVELOPMENT» Proceedings, Volume 23, May 22-24, 2024, pp.927-932/ DOI: 10.22616/ERDev.2024.23.TF185 / URL: https://www.tf.lbtu.lv/conference/proceedings2024/Papers/TF185.pdf
    4. Федорусь. Ю.В. Дащук Ю.Є,. Промоція у сфері гостинності: технології, перспективи,
    рішення. Економічні науки. Серія: Регіональна економіка: зб. наук. пр. Луцького НТУ, 2020.
    Вип. 17(67). С. 318–324 DOI: https://doi.org/10.36910/2707-6296-2020-17(67)-32.
    5. Федорусь Ю.В. Експертна оцінка залишкової міцності лонжерона автомобіля, що
    пошкоджений тріщиною. типу / В.ВШвабюк, Ю.В.Федорусь, В.В.Грабовець //
    Сільськогосподарські машини: Зб. наук. ст. – Вип. 45. – Луцьк, 2020. – С. 121-131
    6. Федорусь Ю.В. Про особливості напруженого стану круглої плити за різних умов защемлення на краю/Шваб’юк В. І., Ротко С.В., Федорусь В.Ю., Швабюк В. В.// Матеріали Міжнародної конференції «Актуальні проблеми інженерної механіки». Одеса: ОГАСА. 2020. C.374-378.
    7. Гунько Ю.Л. Показники сирокопченої ковбаси, виготовленої за удосконаленою технологією / Ю.Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю.В. Федорусь // Товарознавчий вісник. – 2022. – Випуск 15. Том 2.– С.38 – 48. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-3.
    8. Голячук С.Є. Особливості змін окремих фізико –хімічних показників крафтових розсільних м’яких сирів з пробіотиками при їх вмробництві/ С.Є. Голячук, Ю.Л. Гунько, Ю.В. Федорусь // Товарознавчий вісник. – 2023. – Випуск 16. Том 1.– С.19 – 27. doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17.
    9. Гунько Ю.Л. Дослідження роботи дозатора рідких продуктів / Ю.Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю.В. Федорусь // Наукові нотатки. – 2022. – Випуск 74.– С.152 – 155. DOI 10.36910/775.24153966.2022.74.25.
    10. Hunko, Yu., Holiachuk, S., & Fedorus, Yu. (2025). Development of technology and study of properties of gluten-free shortbread biscuits. Commodity Bulletin, 18(1), 61-70. doi: 10.62763/cb/1.2025.61.

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    Федорусь Ю.В. Автоматизація технологічних процесів харчових виробництв : навчальний посібник для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / Гунько Ю.Л., Федорусь Ю.В. – Луцьк. Луцький НТУ, 2022. – 162 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Федорусь Ю.В. Зернознавство: методичні вказівки до виконання практичних завдань для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2023. – 64 с.
    2. Федорусь Ю.В. Зернознавство: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2023. – 128 с.
    3. Вступ до фаху [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» Галузь знань 18 Виробництво і технології зї спеціальності 181 харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь – Луцьк : ЛНТУ, 2021. – 101 с.
    4. Тепло-, енергозбереження та ресурсоефективне виробництво [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» Галузь знань 18 Виробництво і технології зї спеціальності 181 харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь – Луцьк : ЛНТУ, 2023. – 116 с.
    5. Технологія зберігання і переробки зерна [Текст]: Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» Галузь знань 18 Виробництво і технології зї спеціальності 181 харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь – Луцьк : ЛНТУ, 2021. – 76 с.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Науковий керівник прикладного дослідження (теми) “Вдосконалення технологічної лінії для виробництва питної води”. Договір № 29-12\21 від 15 грудня 2021 року.

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Воїна К., Федорусь Ю. Використання нетрадиційної сировини у виробництві кексів. Матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практична інтернетконференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», 24 квітня 2025 р. Луцький національний технічний університет, 2025 – с.51-52.
    2. Видрич В., Федорусь Ю. Оцінювання впливу умов зберігання на якість та безпечність свіжих овочів і фруктів Матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практична інтернет конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», 24 квітня 2025 р. Луцький національний технічний університет, 2025 – с.55-56..
    3. Походзей К., Федорусь Ю. Показники якості та безпечності молочного шоколадуМатеріали ІІ Всеукраїнської науково-практична інтернет конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», 24 квітня 2025 р. Луцький національний технічний університет, 2025 – с.55-56..
    4. Федорусь Ю.В.. Гунько Ю.Л., Голячук С.Є. Дослідження об’ємних дозаторів рідких продуктів. Матеріали (тези) науково-практичної конференції «Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування» - Луцьк, : Вежа - Друк - С.49-
    5. Андрусик О., Федорусь Ю. Крафтові підходи до виробництва натурального квасу: технологічні
    та якісні аспекти
    Матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практична інтернет конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», 24 квітня 2025 р. Луцький національний технічний університет, 2025 – с.104-105.
    6. Silvestrova S., Fedorus Y. Craft food technologies in practice: a comparative study of Naive Chocolate
    (Lithuania) and Sisters A. Chocolate (Ukraine) Матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практична інтернет конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», 24 квітня 2025 р. Луцький національний технічний університет, 2025 – с.106-108.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Керівництво студентом (Кравець М.А), які зайняли призове місце (диплом ІІ ступеня) у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (освітня програма 204 "ТВППТ" секція "Технологія переробки продукції тваринництва"), що проводився у Миколаївському національному аграрному університеті (наказ Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р.)

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    1. Участь у громадському об’єднанні Міжнародна асоціація журналістів “Четверта влада” (Член правління, заступник головного редактора)
    2. Участь у громадському об’єднанні «Європейський вектор Волині»

№: 2
ID картки працівника:
501003
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет комп'ютерних та інформаційних технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра інженерії програмного забезпечення
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Сумісництво
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4378998
Фізична особа. ПІБ:
Федорусь Юрій Володимирович
Фізична особа. Дата народження:
20.03.1966
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Чоловіча
Початок роботи в закладі:
10.10.1990
Дата початку стажу:
10.11.1990
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
-
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
31
Відомості про підвищення кваліфікації:
"Волинська державна сільськогосподарська дослідна станціа інституту сільського господарства Західного Полісся НААН України
Свідоцтво: № 6 від 30.11.2018 р."
Останні зміни в ЄДЕБО:
31.01.2025 15:57
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1.Федорусь Ю.В. Промоція у сфері гостинності: технології, перспективи, рішення./ Дащук Ю.Є., Федорусь. Ю.В.// Економічні науки. Серія: Регіональна економіка: зб. наук. пр. Луцького НТУ, 2020. Вип. 17(67). С. 318–324 DOI: https://doi.org/10.36910/2707-6296-2020-17(67)-32
    2. Федорусь Ю.В. Дослідження умов інтенсифікації роботи вакуум-апаратів цукрового виробництва / Ю.Л. Гунько, Ю.В. Федорусь // Сучасні технології в машинобудуванні та транспорті. Науковий журнал. – Луцьк: Луцький НТУ, 2016. – № 3 (7). – С. 31-35.
    3. Федорусь Ю.В. Експертна оцінка залишкової міцності лонжерона автомобіля, що пошкоджений тріщиною. типу / В.ВШвабюк, Ю.В.Федорусь, В.В.Грабовець // Сільськогосподарські машини: Зб. наук. ст. – Вип. 45. – Луцьк, 2020. – С. 121-131.
    4. Федорусь Ю.В. До питання про аналітичний та числовий розрахунок елементів конструкцій, пошкоджених тріщинами. /Приходько Олексій, Федорусь Юрій, Лаговський Ілля// Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України. – 2020. http://www.iapmm.lviv.ua/chyt2020
    5. Федорусь Ю.В. Про особливості напруженого стану круглої плити за різних умов защемлення на краю/Шваб’юк В. І., Ротко С.В., Федорусь В.Ю., Швабюк В. В.// Актуальні проблеми інженерної механіки. Одеса: ОГАСА. 2020. C.374-378.

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Федорусь Ю.В. Механіка рослинних матеріалів: електронний навчальний посібник / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2019. 301 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Федорусь Ю.В. Механіка рослинних матеріалів: методичні вказівки до лабораторних занять для студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування машинобудівного факультету денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2016. – 22 с.
    2. Федорусь Ю.В. Технічні засоби допоміжних операцій: методичні вказівки до лабораторних робіт для студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування машинобудівного факультету денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2018. – 36 с.
    3. Федорусь Ю.В. Технічні засоби допоміжних операцій. Конспект лекцій для студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування машинобудівного факультету денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2018. – 44 с.
    4. Федорусь Ю.В. Зернознавство: методичні вказівки до виконання практичних завдань для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо- професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2018. – 64 с.
    5. Федорусь Ю.В. Зернознавство: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.В. Федорусь. – Луцьк: Луцький НТУ, 2019. – 128 с.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Керівництво студентами (Поліщук Н.В., Кравець М.А), які зайняли призове місце (диплом ІІ ступеня) у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (освітня програма 204 "ТВППТ" секція "Технологія переробки продукції тваринництва"), що проводився у Миколаївському національному аграрному університеті (наказ Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р.)