№: 1
ID картки працівника:
55937
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
3360863
Фізична особа. ПІБ:
Тараймович Ірина Володимирівна
Фізична особа. Дата народження:
06.10.1981
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
21.05.2009
Дата початку стажу:
21.05.2009
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
16
Відомості про підвищення кваліфікації:
1. Навчання за програмою підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти «Особливості розроблення та змістового наповнення навчальних програм вибіркових дисциплін, що забезпечують формування міжкультурної свідомості та компетентностей здобувачів вищої освіти» (Міністерство освіти і науки України, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти, сертифікат СС 38282994/5239-22, 2022 р.), 8 годин (0,2 кредитів ЄКТС).
2. Навчання за програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників у формі онлайн-курсу «Створення сайту викладача» (Міністерство освіти і науки України, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти, сертифікат СС 38282994/1046-23, 2023 р.), 30 годин (1,0 кредит ЄКТС).
3. Підвищення кваліфікації (стажування) на тему «Крафтові та інноваційні харчові технології. Крафтове виробництво харчових продуктів» на ТзОВ «Бабусині Лакітки» з 06.05.2024 р. по 06. 06.2024 р. відповідно до наказу від 07.05.2024 р. № 116/01-04.
4. Підвищення кваліфікації за програмою для професіоналів і фахівців закладів охорони здоров’я, освіти та громадського харчування на тему: «Особливості дієтичного харчування різних груп населення» із спеціальності «Харчові технології» в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій (свідоцтво про підвищення кваліфікації №02070938/-2947-25 від 22 березня 2025 р.), 72 год (2,4 кредити ЄКТС).
Останні зміни в ЄДЕБО:
13.05.2025 14:09
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Dudarev, I., Zabrodotska, L., Satsiuk, V., Taraymovich, I., Olkhovskyi, V. (2020). Research on seed separation process on a gravity-cascade separator. INMATEH – Agricultural Engineering, 62(3), 173–180. https://doi.org/10.35633/inmateh-62-18
    2. Herasymenko, T., Silchenko, K., Hotvianska, A., Kyrsanova, G., Budnyk, N., Kainash, A., Polozhyshnikova, L., Taraymovich, I., et. al. (2021). Design of an auger thermo-radiation dryer for drying plant-derived pomace. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3/1 (111) 2021, 62–69. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.232116
    3. Панасюк С.Г., Тараймович І.В. (2021). Інноваційна технологія перероблення овочів та фруктів для крафтових агровиробництв. Сільськогосподарські машини, 46, 85–92.
    4. Dudarev, I., Panasyuk, S., Taraymovich, I., Say, V. (2021). Effect of fruit and vegetable blanching and compression on the loss of multilayer chips. INMATEH – Agricultural Engineering, 64(2), 247-256.
    5. Панасюк, С. Г., & Тараймович, І. (2022). Використання овочево-фруктових порошків як інноваційних інгредієнтів у рецептурі крафтових хлібобулочних виробів. Товарознавчий вісник, 2(15), 49-62. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-4.
    6. Дударєв, І., Панасюк, С., & Тараймович, І. (2022). Інноваційна технологія глазурованих шоколадом багатошарових чипсів. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 5(1), 131–146. https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.1.2022.260886
    7. Тараймович, І. В., Панасюк, С., & Шевчук, О. (2023). Технологія виробництва крафтових цукерок з оздоровчими властивостями із плодів калини звичайної. Товарознавчий вісник, 1(16), 85-97. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-7.
    8. Сіра Е. О., Тараймович І.В., Кравчук Т. В. Технологічні інновації в ресторанній галузі та їхнє використання для поліпшення клієнтського досвіду // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки", 2024. №2. https://doi.org/10.25313/2520-2294-2024-2-9692
    9. Тараймович, І. В., Демчук, Л. І., & Тихонова, О. М. (2024). Екологічні аспекти виробництва та споживання: вплив на забруднення та вичерпання природних ресурсів. Екологічні науки, 1 (52), 145-150. https://doi.org/10.32846/2306-9716/2024.eco.1-52.1.22
    10. Taraymovych, І., & Lobanova, S. (2024). Development of flour-based confectionery products with increased nutritional value based on triticale flour. Commodity Bulletin, 17(1), 76-82. https://doi.org/0.62763/ef/1.2024.76
    11. Задорожна О.М., Тараймович І.В., Худоярова О.С., Парахненко В.Г. (2024). Вітамін D: чому його недостатність стає глобальною проблемою. «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Фізико-математичні науки», Серія «Техніка»)»: журнал. № 9(37), 652-664. https://doi.org/10.52058/2786-6025-2024-9(37)-652-664
    12. Тараймович І.В., Задорожна О.М., Парахненко В.Г. (2024). Макро- та мікронутрієнти баланс харчування для здорового тіла. «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Фізико-математичні науки», Серія «Техніка»)»: журнал. № 9(37), 892-902. https://doi.org/10.52058/2786-6025-2024-9(37)-892-902

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Дударєв, І.М., Кузьмін, О.В., Тараймович, І.В., Панасюк, С.Г., Шемет, В.Я., Чемакіна, О.В., & Кузьмін, А.О. (2024). Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг. Одеса: Одлі+. 322 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Сировина та допоміжні матеріали харчових виробництв [Текст]: Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. І.В. Тараймович. Луцьк : Луцький НТУ, 2021. 56 с.
    2. Екологізація харчових виробництв : метод. вказівки до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спец. 181 Харчові технології заоч. форми навч. / уклад. І.В. Тараймович. - Луцьк: ЛНТУ, 2023. 110 с.
    3. Крафтові харчові технології [Текст] Лабораторний практикум для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Виробництво та технології денної та заочної форм навчання/ уклад. І.В. Тараймович. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 100с.
    4. Крафтові харчові технології [Текст]: Опорний конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. І.В. Тараймович. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 90 с.
    5. Крафтові харчові технології [Текст] Методичні вказівки до виконання практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Виробництво та технології денної та заочної форм навчання/ уклад. І.В. Тараймович. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 42с.
    6. Екологізація харчових виробництв [Текст]: Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. І.В. Тараймович. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 26 с.
    7. Переддипломна практика [Текст]: Методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузь знань 18 Виробництво і технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І.В. Тараймович. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 20 с.

  • 7) участь в атестації наукових кадрів як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради, або члена не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад

    Член постійної спеціалізованої вченої ради (вчений секретар), спеціалізована вчена рада К 32.075.04, 2020–2021 рр., Луцький національний технічний університет

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Експерт (рецензент) фахового журналу «Сільськогосподарські машини» (2020-2025 рр.).
    2. Експерт (рецензент) фахового видання Journal of Chemistry and Technologies. (2021-2023 рр.)
    3. Відповідальний виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0116U001949 “Інновації в технологіях крафтових харчових продуктів“, 2024-2026 р.р.
    4. Відповідальний виконавець науково-технічної послуги за договором № 25-09/24 від 10.09.2024 року

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    1. Certificate Es№12090 від 06.02.2023 of participation in the international advanced training (the webinar) on the topic “Academic integrity in the training or bachelor and master’s degrees in the countries of the European Union and Ukraine” (Польща, м. Люблін, Інститут досліджень та розвитку Люблінського науково-технологічного парку, 2023 р.), 45 годин (1,5 кредитів ЄКТС).
    2. Certificate Es№12210 від 27.02.2023 of participation in the international advanced training (the webinar) on the topic “Informal education in the training or bachelors in the European Union countries and Ukraine ” (Польща, м. Люблін, Інститут досліджень та розвитку Люблінського науково-технологічного парку, 2023 р.), 45 годин (1,5 кредитів ЄКТС).

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Барда, К.І., Тараймович, І.В. Підвищення якості кетчупів за рахунок використання льняного насіння. Якість та безпечність товарів: [матеріали V міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів, 9 квітня 2021 року] / за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової. – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – С. 103–104.
    2. Ткачук К.В., Тараймович, І.В. Функціональні молочні продукти з додаванням продуктів переробки льняного насіння. Якість та безпечність товарів: [матеріали V міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів, 9 квітня 2021 року] / за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової. – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – С. 130–132.
    3. Тараймович І.В. Використання місцевої олійної сировини для створення продуктів функціонального призначення. Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв: [матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф]. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. – C. 218-219.
    4. Tarajmovich I.V. / Тараймович І.В. Technology of obtaining functional products on the basis of processing of oil flax seeds / Технологія отримання продуктів функціонального призначення на основі переробки насіння льону олійного, SWorldJournal, vol. 1, no. 10-01, pp. 32–38, Nov. 2021 https://www.sworldjournal.com/index.php/swj/article/view/swj10-01-039/1…
    5. Taraimovych Iryna. Technology of tomato sauce for craft manufacturers / І Taraimovych // Participant of the International scientific-practical conference "Search for scientific answers to the challenges of our time ‘2021" (No 10 on November 11-12, 2021) SWorld in conjunction with D.A. Tsenov Academy of Economics, Svishtov, Bulgaria, 2021 – 5-10. https://www.sworld.com.ua/konferbg10/cp-bg-10.pdf
    6. Тараймович І.В. Когнітивні технології при виробництві продуктів харчування. Abstracts of VI International Scientific and Practical Conference. Warsaw, Poland. P. 16-18. https://eu-conf.com/events/modern-ways-of-solving-the-problems-of-scien…
    7. Тараймович І.В. Перспективи перероблення рослинної сировини в умовах крафтових виробництв та малого підприємництва. Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 20-21 березня 2023 року). Полтава: ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2023. С. 458-460.
    8. Решетар М.М., Тараймович, І.В. Технології виробництва молочних продуктів підвищеної харчової цінності. Якість та безпечність товарів: [Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2024. С. 157–159.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    1. Під керівництвом були зайняті призові місця студентами:
    - ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності «Технологія ВППТ» Секція «Технологія переробки продукції тваринництва», Онєгін Сергій (диплом 3-го ступеня), м. Миколаїв, 2020 р.
    - ІІ туру Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», Пешко Вікторія, Краглик Олександр (диплом 3-го ступеня), м. Миколаїв, 2021 р.
    2. Керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком кафедри «Переробник».

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    1. Членкиня громадської наукової організації "Міжнародний центр розвитку науки і технологій" (довідка № 1069 від «14» вересня 2021 р.)
    2. Членкиня громадської організації «Міжнародна фундація науковців та освітян» IESF (посвідчення № ES0705)