№: 1
ID картки працівника:
14591
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4434365
Фізична особа. ПІБ:
Мороз Ірина Анатоліївна
Фізична особа. Дата народження:
04.08.1978
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
02.09.2013
Дата початку стажу:
01.09.2000
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
24
Відомості про підвищення кваліфікації:
1. ВНУ ім. Лесі Українки . Хімічний факультет, кафедра хімії та технологій. З 27.03.23 р. по 27.06.23 р.
Тема: «Інноваційні технології навчання хімічних дисциплін» Наказ № 45- К/П від 20.03.23 р. Сертифікат № 044-2023-079 (180 год., 6 кредитів ECTS)
2. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат, Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: нові вимоги і можливості,, 09.02.2023 р. (15 год., 0,5 кредита ECTS)
3. Online internships "Digital future: blended learnin" digital innovation network 2 (dіglin.net 2) 02/10/2023 – 30/11/2023 Сертифікат DN 202311263, 30.11.2023 (180 год., 6 кредитів ECTS)
4. Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікат, Освіта для всіх: різноманітність, інклюзія та фізичний розвиток,16.06.2022 р. (30 год., 1 кредит ECTS)
5. Науково-дослідний Інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян «Онлайн навчання як новітня форма сучасної освіти на прикладі платформи google meet, google classroom» м. Люблін, Польща 15-22.03.2021 р. Сертифікат ES №4955/2020, 22.03.2021р. (45 год., 1,5 кредита ECTS)
Останні зміни в ЄДЕБО:
13.05.2025 14:12
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Ozga Katarzyna, Yanchuk Oleksandr M, Marchuk Oleg V, Moroz Iryna A, Kityk Iwan V, El-Naggar Ahmed M, Albassam Ahmed A Femtosecond stimulated electro-optics of electrochemically synthesized CdS particles of different morphology. Physics and Simulation of Optoelectronic Devices XXVIII. 2020. Vol.11274, p.p. 112741W. https://doi.org/10.1117/12.2543528 (Scopus)
    2. O.M.Yanchuk, I.A. Moroz, I.V. Kityk, J. Jedryka, O.V. Marchuk CdS Nanocrystallines: Synthesis, Structure and Nonlinear Optical Properties," 2020 IEEE 15th International Conference on Advanced Trends in Radioelectronics, Telecommunications and Computer Engineering (TCSET), Lviv-Slavske, Ukraine, 2020, p.p. 988-992. 10.1109/TCSET49122.2020.235586. (Scopus).
    3. Vasyl O. Fesyuk, Iryna A. Moroz, Larysa T. Chyzhevska, Zoia K. Karpiuk, Serhii V. Polianskyi Burned peatlands within the Volyn region: state, dynamics, threats, ways of further use // Journ. Geol. Geograph. Geoecology. 2020. Vol. 29 (3), p.p. 483–494. https://doi.org/10.15421/112043. (Web of Science)
    4. Korol R., Yanchuk O., Marchuk O., Orlov V., Moroz I. ,VyshnevskyiO. Size Stabilizers in Two-electrode Synthesis of ZnO Nanorods. Physics and Chemistry of Solid State. 2021, Volume 22, Issue,2, p.p. 380-387. doi: https://doi.org/10.15330/pcss.22.2.380-387. (Scopus)
    5. В. Шемет, О.Гулай, І. Мороз Фізико-хімічні аспекти молекулярної гастрономії. Наукові праці НУХТ. 2021.Том 27, № 3. с. 163-171. doi: 10.24263/2225-2924-2021-27-3-19
    6.V. Fesyuk I. Moroz, R. Kirchuk, S. Polianskyi, M. Fedoniuk Soil degradation in Volyn region: current state, dynamics, ways of reduction. Journal of Geology, Geography and Geoecology. 2021. Vol. 31. №2. Р. 492–500. (Web of Science)
    7. Мирончук, Г., Янчук, О., Марчук, О., Хмарук, Ю., Вишневський, О.,Мороз, І., Єндрика, Я., Озга, К., Войцеховський, А. Вплив умов синтезу на властивості наночастинок CdS. Фізика та освітні технології. 2022. Т. 2, с. 23–30, doi: https://doi.org/10.32782/pet-2022-2-4
    8. Мороз І. А. Визначення кальцію в молоці методом титриметрії. Товарознавчий вісник, 2023, Т.1, №16, с.65-72. doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-5
    9. Moroz І. The Analysis of Approaches to Assessing the Sugar Content of Fruit and Vegetable Products. Commodity Bulletin. 2024. Vol. 17, № 1. P. 36-43. https://doi.org/10.62763/ef/1.2024.365.
    10. Мороз І. А., Шемет В. Я., Дударєв І. М., Гулай О. І. Порівняння властивостей молока на рослинній основі з коров’ячим. Наукові праці НУХТ,2024, 30(5), 152—163. https://doi.org/10.24263/2225-2924-2024-30-5-13
    11. Мороз І., Шемет В., Гулай О. Вітамін С: структура, біохімічне значення, методи визначення. Праці НТШ. хім. наук. 2024. т. LXXV. с. 78-89. https://doi.org/10.37827/ntsh.chem.2024.75.078
    12. Hulai, O., Shemet, V., Moroz, I., Savaryn, P., & Kabak, V. Using the labster virtual laboratory to study chemistry at a technical university. Information Technologies and Learning Tools, 2024, Vol.102(4), pp. 95–107. https://doi.org/10.33407/itlt.v102i4.5737 (Web of Science)

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Мороз І.А., Гулай О.І., Шемет В.Я. Харчова хімія : Навчальний посібник. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2022. 236 с. (рек. вченою радою ЛНТУ, протокол № 11 від 30.06.2022 р.) (14,75 др. арк.)

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Аналітична хімія (частина 2): методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк: Луцький НТУ, 2020. – 60 с.
    2. Агрохімія : методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Агроінженерія» галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство спеціальності 208 Агроінженерія денної та заочної форм навчання. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк: Луцький НТУ, 2020. – 68 с.
    3. Хімія [Текст]: методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Будівництво та цивільна інженерія» галузі знань 19 Архітектура та будівництво спеціальності 192 Архітектура та будівництво денної та заочної форм навчання. / уклад. О. І. Гулай, І. А. Мороз. – Луцьк: Луцький НТУ, 2020. – 54 с.
    4. Хімія і методи аналізу : метод. вказівки до лабораторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми Товарознавство і торговельне підприємництво» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» денної та заоч. форм навч. / уклад.: О.І. Гулай, І. А. Мороз. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – 88 с.
    5. Агрохімія : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Агроінженерія» галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство спеціальності 208 Агроінженерія денної та заочної форм навчання. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – 98 с.
    6. Аналітична хімія [Текст]: методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк: Луцький НТУ, 2022. – 44 с.
    7. Хімія з основами агрохімії [Текст]: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Агроінженерія» та «Лісове господарство» галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство спеціальностей 208 Агроінженерія та 205 Лісове господарство денної та заочної форм навчання. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк: ЛНТУ, 2023. – 105 с.
    8. Analytical chemistry [Text]: methodical instructions for independent work for applicants for the first (bachelor's) level of higher education of the educational and professional programme "Food Technologies" of the field of knowledge 18 Production and Technologies, specialty 181 Food Technologies full-time and part-time forms of study / compiled by. I. A. Moroz - Lutsk: Lutsk NTU, 2023. – 44 p.
    9. Analytical chemistry [Text]: methodical instructions for laboratory classes for applicants for the first (bachelor's) level of higher education of the educational and professional program "Food Technologies" of the field of knowledge 18 Production and Technologies, specialty 181 Food Technologies full-time and part-time forms of study / compiled by. I. A. Moroz - Lutsk: Lutsk NTU, 2023. –72 p.
    10. Analytical chemistry : lecture notes for applicants for the first (bachelor's) level of higher education of the educational and professional programme «Food Technologies» of the field of knowledge 18 Production and Technologies, specialty 181 Food Technologies of full-time and part-time study / compiled by. I. A. Moroz. - Lutsk : Lutsk NTU, 2024. – 112 p.
    11. Неорганічна, фізколоїдна та аналітична хімія : метод. вказівки до викон. самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Агрономія» галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство спец. 201 Агрономія денної та заоч. форм навч. /уклад. І. А. Мороз. – Луцьк : Луцький НТУ, 2024. – 44 с.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0123U101560, «Розроблення технологій харчових продуктів із використанням "рослинного молока" (Луцький національний технічний університет), 2023-2025 рр.
    2. Виконавець науково-дослідної роботи № д/р 0124U001901, «Цифрові освітні технології у навчальному процесі технічного університету" (Луцький національний технічний університет), 2024-2026 рр.

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    1. Участь в міжнародному освітньому проекті SUUUpoRT «Structural support of Ukrainian Universities in Upkeep and Rebuilding оf Higher Education». 01/12/2023 – 29/03/2024.period: 0 1 .12.2023 -29.03 .2024. Технічний університет «Фрайбергська гірнича академія», м. Фрайберг, Німеччина

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Гулай О., Мороз І., Шемет В. Мотиваційні фактори вступу на технічні спеціальності університету. Проблеми та інновації в природничо-математичній, технологічній і професійній освіті: зб. матеріалів ХІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Кропивницький, 7 травня – 14 травня 2021 р. С. 128-129.
    2. Мороз І.А, Янчук С.Л. Проблема укладки сферичних частинок в порошкових матеріалах. Актуальні проблеми сучасної хімії: Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих науковців. – Миколаїв, 2021. С.73-74.
    3. Мороз І.А. Особливості викладання аналітичної хімії для студентів спеціальності «Харчові технології» Фізика і хімія твердого тіла. Стан, досягнення і перспективи :Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених, 21-22 жовтня 2022 р., м. Луцьк. Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2022. с.159.
    4. Хвисюк І., Мороз І. Основні підходи до кількісного визначення білка в молоці. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2022. – с. 64.
    5. Мороз, В. Фесюк Інтеграція природничих наук в контексті stem – освіти на уроках хімії. Актуальні проблеми хімії, матеріалознавства та екології: матеріали І Міжнародної наукової конференції (Луцьк, 1-3 червня 2022 року). – Луцьк: Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022. – 162 с.
    6. Гулай О.І., Мороз І.А., Шемет В.Я. Особливості викладання дисципліни «Хімія і методи аналізу речовин» для здобувачів спеціальності 182 Технології легкої промисловості .. Матеріали Всеукраїнської науково-технічної конференції «Синергія освіти, науки, виробництва в умовах глобальних викликів сьогодення», 29 березня 2023, Луцьк. – Луцький національний технічний університет, 2023. – с.171-173
    7. Мороз І. Левкович О. Кавові відходи як основа для створення біокомпозитних матеріалів. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В. В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. ‒ с.172.
    8. Мороз І.А. Роль і значення критичного мислення у формуванні хімічних компетентностей. Тези доповідей X Міжнародної конференції “Сучасні тенденції навчання хімії”, Львівський національний університет імені Івана Франка, 22-23 березня 2024 року. С. 74. https://chem.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/03/74_P11_Moroz_I.pdf
    9. Мороз І. Середа В. Використання зерна вівса у харчовій промисловості. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2024. ‒ с.138. (https://drive.google.com/file/d/1j1g9bYy6_9sh5Asv8Knp7msVmW1nk_3u/edit)
    10. Hulai, O., Shemet, V., Moroz, I. Assessment Design Using the MOODLE Learning Platform. In Book of Abstracts 6th International Conference Higher Education Learning Methodologies and Technologies Online, 25-27 September 2024, Rome, Italy, p. 8-10.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Керівник наукового студентського гуртка «Харчова хімія» з 2023 р.

  • 15) керівництво школярем, який зайняв призове місце III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України”; участь у журі III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів чи II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України” (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня)

    Член журі III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, 2024 та 2025 рік

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член Наукового товариства ім. Шевченка. Посвідчення № 3496 з 2021р.