№: 1
ID картки працівника:
30893
Найменування посади:
Завідувач кафедри
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4425286
Фізична особа. ПІБ:
Дударєв Ігор Миколайович
Фізична особа. Дата народження:
13.01.1980
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Чоловіча
Початок роботи в закладі:
01.09.2007
Дата початку стажу:
01.09.2007
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
17
Відомості про підвищення кваліфікації:
1. 21.10-23.11.2024 року участь у програмі «Berlin Founders Program» (Проєкт фінансувався Berlin Senate Department for Economic Affairs, Energy and Public Enterprise, проєкт впроваджувався неприбутковою організацією enpact).
2. 01.07-01.11.2024 року участь у програмі «Just Transition through Entrepreneurship. Напрям «Ідеї» (Проєкт фінансувався Федеральним міністерством економіки та клімату Німеччини (BMWK) за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проєкт впроваджувався неприбутковою організацією enpact).
3. 06.05.-06.06.24 року пройшов підвищення кваліфікації (стажування) на тему «Крафтові та інноваційні харчові технології. Крафтове виробництво харчових продуктів» (ТзОВ «Бабусині Лакітки», 2 кредити ЄКТС (60 годин), довідка № 1).
4. Навчання на тему: «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP» (PROFI CLUB, ГО «Ресторанна гільдія», 2023 рік), сертифікат № 06291 від 28.09.2023 року, 2 год.
5. Онлайн-курс «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах багатовимірна імерсивна модель» (в рамках проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE – With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», 2022-2023 рр.), 150 годин, 5 кредитів ЄКТС.
6. Навчання на тему: «Розроблення, впровадження, застосування системи харчування та процедур, заснованих на принципах НАССР в закладах шкільної та дошкільної освіти» (PROFI CLUB, ГО «Ресторанна гільдія», 2023 рік), сертифікат № 05350 від 09.03.2023 року, 12 годин.
7. Підвищення кваліфікації за темою: «Процедура захисту об’єктів операторів ринку харчових продуктів від шкідників: нормативна база» (Національний університет харчових технологій, 2023 рік), сертифікат №332/37д, 8 годин (0,26 кредити ЄКТС).
8. Курс «Цифрові інструменти Google для освіти» (поглиблений рівень) (ТОВ «Академія цифрового розвитку», 2022 рік), сертифікат № GDTfE-01-П-02653, 15 академічних год.
9. Курс “The ultimate food and restaurant business course” (Udemy Business, 2022 рік), сертифікат № UC-72f28a82-166c-4f46-b21e-3cc547b2db03, 4 академічні год.
10. Курс «Food Safety in Catering (UK)» (Udemy Business, 2022 рік), сертифікат № UC-661c50e4-a93c-4af6-b2e0-5116e2347189, 1,5 академічні год.
Останні зміни в ЄДЕБО:
30.05.2025 11:25
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Dudarev, I., Holiachuk, S., Hunko, Y., & Panasyuk, S. (2021). Modeling of the mixing process in the gravitational mixer using the theory of Markov chains. In V. Tonkonogyi et al. (Eds.), Advanced Manufacturing Processes II. Lecture Notes in Mechanical Engineering (pp. 119-128). Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-68014-5_12
    2. Dudarev, I., Olkhovskyi, V., Panasyuk, S., & Khomych, S. (2021). Simulation of the bulk and granular materials separation process in the scissor type gravity separator. In V. Ivanov, I. Pavlenko, O. Liaposhchenko, J. Machado, M. Edl (Eds), Advances in Design, Simulation and Manufacturing IV. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Volume 2: Mechanical and Chemical Engineering (pp. 218-227). Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-77823-1_22
    3. Dudarev, I., Panasyuk, S., Taraymovich, I., & Say, V. (2021). Effect of fruit and vegetable blanching and compression on the loss of multilayer chips. INMATEH – Agricultural Engineering, 64(2), 247-256. https://doi.org/10.35633/inmateh-64-24
    4. Ольховський, В. О., & Дударєв, І. М. (2021). Способи сепарування та сепаратори зернової маси. Сільськогосподарські машини, 47, 102-112. https://doi.org/10.36910/acm.vi47.655
    5. Дударєв, І. М., & Панасюк, С. Г. (2021). Дослідження формування партій зерна шляхом змішування. Сільськогосподарські машини, 47, 113-123. https://doi.org/10.36910/acm.vi47.656
    6. Дударєв, І. М., Панасюк, С. Г., & Краглик, О. М. (2022). Оптимізація рецептурних композицій піци. Товарознавчий вісник, 1(15), 328-340. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-15-29
    7. Дударєв, І., Панасюк, С., & Тараймович, І. (2022). Інноваційна технологія глазурованих шоколадом багатошарових чипсів. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 5(1), 131-146. https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.1.2022.260886
    8. Dudarev, I. (2022). A review of fibre flax harvesting: conditions, technologies, processes and machines. Journal of Natural Fibers, 19(12), 4496-4508. https://doi.org/10.1080/15440478.2020.1863296
    9. Dudarev, I., & Khomych, A. (2022). Low-quality flax straw biomass harvesting for subsequent use as fuel: a review. Agricultural Machines, 48, 15-29. https://doi.org/10.36910/acm.vi48.779
    10. Дударєв, І. М. (2022). Алгоритм оцінювання придатності рослинної сировини для перероблення за певною технологією. Сільськогосподарські машини, 48, 100-109. https://doi.org/10.36910/acm.vi48.888
    11. Дударєв, І. М., & Кузьмін, О. В. (2022). Стратегії удосконалення майонезного соусу. Товарознавчий вісник, 2(15), 5-21. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-1
    12. Дударєв, І. М., & Кухар, Р. Ю. (2023). Дослідження властивостей соковмісних напоїв з вівсяним молоком. Товарознавчий вісник, 1(16), 28-46. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-3
    13. Дударєв, І. М., & Сай, В. А. (2023). SWOT-аналіз інфраструктури закладу ресторанного господарства на прикладі їдальні університету. Товарознавчий вісник, 1(16), 47-62. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-4
    14. Dudarev, I., & Kuzmin, O. (2023). Influence of plant-based ingredients on the sensory and physicochemical indicators of salad dressing. Scientific Works of NUFT, 29(2), 124-138. https://doi.org/10.24263/2225-2924-2023-29-2-12
    15. Дударєв, І. М., & Прибиш, С. Ю. (2023). Моделювання форми зерна та насіння для обґрунтування параметрів решета сепаратора. Сільськогосподарські машини, 49, 124-133. https://doi.org/10.36910/acm.vi49.1066
    16. Дударєв, І. (2023). Розроблення композицій пивних напоїв із «вівсяним молоком» та соками. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 6(2), 214-231. https://doi.org/10.31866/2616-7468.6.2.2023.291704
    17. Dudarev, I., Kuzmin, O., Stukalska, N., Antonenko, A., Brovenko, T., Kovalenko, N., & Lebedenko, T. (2024). Using oat milk to reduce the caloric value of a functional mayonnaise sauce. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 23(1), 29-38. https://doi.org/10.17306/J.AFS.001184
    18. Dudarev, I., Panasyuk, S., Taraymovich, I., Say, V., & Zahorko, N. (2024). Chapter 5. Technology of multilayer and glazed fruit and vegetable chips. In: Priss, O. (Ed.). Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ. P. 118-151. https://doi.org/10.21303/978-9916-9850-4-5.ch5
    19. Dudarev, І. (2024). Development of craft drinks with oat milk and fruit and berry powders. Commodity Bulletin, 17(1), 105-115. https://doi.org/10.62763/ef/1.2024.105
    20. Дударєв, І. М., & Прибиш, С. Ю. (2024). Моделювання форми плодів та коренеплодів. Сільськогосподарські машини, 50, 157-165. https://doi.org/10.36910/acm.vi50.1456
    21. Дударєв, І., Панащук, Т., & Шемет, В. (2024). Розроблення молочних смузі з вівсяними й гречаними пластівцями та плодово-ягідними порошками. Інновації та технології в сфері послуг і харчування, 3(13), 19-27. https://doi.org/10.32782/2708-4949.3(13).2024.3
    22. Moroz, I., Shemet, V., Dudarev, I., & Hulai, O. (2024). Comparison of properties of plant-based milk and cow’s milk. Scientific Works of NUFT, 30(5), 152-163. https://doi.org/10.24263/2225-2924-2024-30-5-13
    23. Dudarev, I., & Purtov, V. (2024). System of comprehensive evaluation of academic staff activity. Scientific Bulletin of Mukachevo State University. Series «Pedagogy and Psychology», 10(4), 24-40. https://doi.org/10.52534/msu-pp4.2024.24
    24. Dudarev, І., & Khveshchuk, O. (2024). Research on the habits, attitudes and motivations underlying craft food choice by consumers in Ukraine. Commodity Bulletin, 17(2), 32-45. https://doi.org/10.62763/ef/2.2024.32
    25. Дударєв, І.М., & Хвещук, О.Ю. (2025). Сертифікація продукції як інструмент розвитку крафтових харчових виробництв. Економіка і регіон, 1(96), 106-113. https://doi.org/10.26906/EiR.2025.1(96).3753

  • 2) наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір

    1. Дударєв, І. М., Панасюк, С. Г., Тараймович, І. В., Бойко, А. А., & Шишка, О. Б. (2021). Патент на корисну модель №146536 Україна, МПК А23В7/02, F26В3/06, А23L19/00. Спосіб виробництва багатошарових чипсів. Заявл. 26.10.2020. Опубл. 24.02.2021. Бюл. №8.
    2. Дударєв, І. М. (2021). Патент №146539 Україна, МПК В01F3/18, В01F7/16, В01F11/00, В01F13/00. Нонміксинговий спосіб формування суміші сипких матеріалів. Заявл. 26.10.2020. Опубл. 24.02.2021. Бюл. №8.
    3. Дударєв, І. М., & Ольховський, В. О. (2021). Патент №146814 Україна, МПК A23N15/00, В07B1/00, В07B13/11. Сепаратор ножичного типу. Заявл. 23.11.2020. Опубл. 17.03.2021. Бюл. №11.
    4. Дударєв, І. М., & Ольховський, В. О. (2021). Патент №149072 Україна, МПК A23N15/00, В07B1/00, В07B13/11. Сепаратор ножичного типу. Заявл. 28.05.2021. Опубл. 13.10.2021. Бюл. №41.
    5. Дударєв, І. М. (2022). Патент №151394 Україна, МПК A23В7/02, F26B3/06, A23L19/18. Спосіб виробництва глазурованих багатошарових чипсів. Заявл. 14.02.2022. Опубл. 13.07.2022. Бюл. №28.
    6. Дударєв, І. М. (2022). Патент №152166 Україна, МПК A23L27/60, A23D9/00. Спосіб виготовлення соусу майонезного з вівсяним молоком. Заявл. 20.06.2022. Опубл. 02.11.2022. Бюл. № 44.
    7. Дударєв, І. М. (2023). Патент №154206 Україна, МПК A23L2/00, A23L2/02. Cпосіб виготовлення безалкогольного сокового напою з вівсяним молоком. Заявл. 29.05.2023. Опубл. 18.10.2023. Бюл. № 42.
    8. Дударєв, І. М. (2023). Патент №154662 Україна, МПК C12C5/00, C12C7/00. Cпосіб виготовлення пивного коктейлю (бірміксу) з вівсяним молоком та соком. Заявл. 26.05.2023. Опубл. 29.11.2023. Бюл. № 48.

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Дударєв, І. М., & Кузьмін, О. В. (2023). Чипси з рослинної сировини. Монографія. Одеса: Олді+. 224 с.
    2. Дударєв, І. М., & Кузьмін, О. В. (2023). Практикум з методології наукових досліджень. Навчальний посібник. Одеса: Олді+. 278 с.
    3. Дударєв, І. М., Кузьмін, О. В., Тараймович, І. В., Панасюк, С. Г., Шемет, В. Я., Чемакіна, О. В., & Кузьмін, А. О. (2024). Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг. Одеса: Одлі+. 322 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Ресторанна справа [Текст] : опорний конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв. Луцьк : ЛНТУ, 2023. 219 с.
    2. Ресторанна справа [Текст] : методичні вказівки до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв. Луцьк : ЛНТУ, 2023. 91 с.
    3. Методологія наукових досліджень [Текст] : опорний конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Крафтові харчові технології” галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Частина 1 / уклад. І. М. Дударєв. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 117 с.
    4. Методологія наукових досліджень [Текст] : опорний конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми “Крафтові харчові технології” галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Частина 2 / уклад. І.М. Дударєв. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 92 с.
    5. Методологія наукових досліджень [Текст] : методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 105 с.
    6. Методологія наукових досліджень [Текст] : методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 120 с.
    7. Кваліфікаційна робота магістра [Текст] : методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи магістра для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв, С. Г. Панасюк. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 40 с.

  • 7) участь в атестації наукових кадрів як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради, або члена не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад

    1. Член спеціалізованої вченої ради Д 41.088.01 в Одеському національному технологічному університеті. Профіль ради: 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів», 05.18.02 «Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних та луб’яних культур», 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв» (наказ Міністерства освіти і науки України від 10 жовтня 2022 року № 894).
    2. Член спеціалізованої вченої ради Д 32.075.01 в Луцькому національному технічному університеті. Профіль ради: 01.02.04 «Механіка деформівного твердого тіла» (наказ Міністерства освіти і науки України від 23 грудня 2022 року № 1166).

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. У 2020-2023 рр. керівник науково-дослідної роботи № д/р 0120U100521, “Розробка технологічного обладнання для змішування та сепарування сипких і гранульованих матеріалів” (Луцький національний технічний університет).
    2. У 2020-2023 рр. керівник науково-дослідної роботи № д/р 0120U101522, “Розробка технології виробництва овочево-фруктових чіпсів” (Луцький національний технічний університет).
    3. У 2021-2023 рр. виконавець д/б науково-дослідної роботи № д/р 0121U109763, “Рециклінгові технології збирання та первинної переробки біомаси олійних луб’яних культур” (Луцький національний технічний університет).
    4. У 2023-2025 рр. керівник науково-дослідної роботи № д/р 0123U101560, “Розроблення технологій харчових продуктів із використанням «рослинного молока»” (Луцький національний технічний університет).
    5. У 2024-2026 рр. керівник науково-дослідної роботи № д/р 0124U001906, “Інновації в технологіях крафтових харчових продуктів” (Луцький національний технічний університет).
    6. Головний редактор журналу “Сільськогосподарські машини”, що видається ЛНТУ.
    7. Рецензував 52 статті для наступних журналів MDPI: Agriculture, Sustainability, Applied Sciences, Machines, Agronomy, AgriEngineering, Sensors, Electronics, Processes, Forests, а також Journal of Food Process Engineering.

  • 9) робота у складі експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН або у складі галузевої експертної ради як експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або у складі Акредитаційної комісії, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої або фахової передвищої освіти МОН, наукових/науково-методичних/експертних рад органів державної влади та органів місцевого самоврядування, або у складі комісій Державної служби якості освіти із здійснення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)

    Член Науково-методичної ради Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, секція «Безпечність харчових продуктів», наказ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 15 січня 2024 року № 16.

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    1. Проєкт «Прискорення інновацій та підприємницької майстерності у вищих навчальних закладах – AccEnt» (European Institute of Innovation and Technology (EIT)).
    2. Проєкт «Ample Lutsk» (European Institute of Innovation and Technology (EIT)).

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Дударєв, І. М. (2022). Моніторинг продукції на наявність харчових алергенів у закладах ресторанного бізнесу. Якість та безпечність товарів: матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, м. Луцьк, Луцький національний технічний університет (13 травня 2022 року). Луцьк: Відділ іміджу та промоції ЛНТУ. С. 30-32.
    2. Бойко, А. А., & Дударєв, І. М. (2022). Технологія виробництва глазурованих багатошарових чипсів. Якість та безпечність товарів: матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, м. Луцьк, Луцький національний технічний університет (13 травня 2022 року). Луцьк: Відділ іміджу та промоції ЛНТУ. С. 100-102.
    3. Kuzmin, O., Polovyk, V., & Dudarev, I. (2022). Schematization of functional zones in restaurants according to HACCP. Наукові дослідження: парадигма інноваційного розвитку: збірник тез наукових праць XIІ Міжнародної наукової конференції (Прага, Чехія, 28 вересня 2022 року). ГО «Міжнародний науковий центр розвитку науки та технологій». С. 47-51.
    4. Дударєв, І. М., & Кузьмін, О. В. (2022). Інноваційна технологія соусу майонезного з вівсяним молоком. Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді: Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2022 р. Харків: ДБТУ. С. 21.
    5. Бойко, А. А., & Дударєв, І. М. (2022). Інноваційна технологія глазурованих шоколадом фруктово-ягідно-овочевих чипсів. Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді: Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2022 р. Харків: ДБТУ. С. 91.
    6. Дунаєвський, Н. Я., & Дударєв, І. М. (2022). Інноваційна технологія квасолевого соусу з додаванням сублімованої сировини. Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді: Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2022 р. Харків: ДБТУ. С. 92.
    7. Kuzmin, O., Stukalska, N., Dudarev, I., & Mykhailov, B. (2022). Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality. Proceedings of the 4th International scientific and technical conference «Future prospects and reality towards water treatment technologies», October 25-26, 2022. K.: NUFT, 2022. P. 91-92.
    8. Stukalska, N., Kuzmin, O., & Dudarev, I. (2022). Influence of chicken meat grinding process conditions on its structural and mechanical characteristics. Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі: Програма та тези матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції, 18 жовтня 2022 р., м. Київ. К.: НУХТ, 2022. С. 121-124.
    9. Дударєв, І., & Кузьмін, О. (2023). Використання «рослинного молока» у технології ресторанної продукції. Матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», 3–7 квітня 2023 р. К. : НУХТ, 2023. Ч.3. С. 332.
    10. Кухар, Р. Ю., Ткачук, В. В., & Дударєв, І. М. (2023). Інноваційні напої з «рослинним молоком». Якість та безпечність товарів: матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В. В. Ткачук. Луцьк : Вежа-Друк. С. 120-122.
    11. Маркін, Ю. М., Чепелевський, О. В., & Дударєв, І. М. (2023). М’ясні паштети з інноваційними інгредієнтами. Якість та безпечність товарів: матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В. В. Ткачук. Луцьк : Вежа-Друк. С. 124-125.
    12. Федоренко, Т. С., Бакун, М. О., & Дударєв, І. М. (2023). Інноваційні інгредієнти для кексів. Якість та безпечність товарів: матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В. В. Ткачук. Луцьк : Вежа-Друк. С. 149-150.
    13. Белова, І. М., & Дударєв, І. М. (2023). Квасолеві салатні заправки. Матеріали XIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», 16-17 травня 2023 р. К. : НУХТ, 2023. С. 71-72.
    14. Кухар, Р. Ю., & Дударєв, І. М. (2023). Сокові напої з «вівсяним молоком». Матеріали XIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», 16-17 травня 2023 р. К. : НУХТ, 2023. С. 73-74.
    15. Dudarev, I., Zaporozhets, O., Kuzmin, O., Niemirich, O., & Omelchenko, M. (2023). Implementation of a safety and quality control system for sauce production. Modern research in science and education. Proceedings of the 3rd International scientific and practical conference. BoScience Publisher. Chicago, USA. P. 188-191.
    16. Фефелов Д., Кузьмін О., Кійко В., Дударєв І. (2024). Метод структурування функції якості на основі концепції «будинку якості» у закладах ресторанного господарства. Матеріали 90 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», 11–12 квітня 2024 р. Київ: НУХТ. Ч.3.С. 345.
    17. Бастраков, Д. А., & Дударєв, І. М. (2024). Технології виробництва картопляних чипсів. Якість та безпечність товарів : матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції (м. Луцьк, 5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О. В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк : Відділ іміджу та промоції ЛНТУ, 2024. С. 117.
    18. Нікітюк, О. В., & Дударєв, І. М. (2024). Інновації у виробництві кисломолочних продуктів. Якість та безпечність товарів : матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції (м. Луцьк, 5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О. В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк : Відділ іміджу та промоції ЛНТУ, 2024. С. 141-143.
    19. Богдан, О. С., Стукальська, Н. М., & Дударєв, І. М. (2024). Вплив додавання інноваційної рослинної сировини на показники активності води в галетах. Матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня 2024 р. К. : НУХТ, 2024. С. 110-111.
    20. Фефелов, Д. В., Мамченко, Л. Є., Кузьмін, О. В., & Дударєв, І. М. (2024). Розроблення та впровадження системи управління якістю обслуговуючої ланки кафе. Матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня 2024 р. К. : НУХТ, 2024. С. 168-169.
    21. Нікітюк, О. В., & Дударєв, І. М. (2024). Інновації у виробництві кисломолочних продуктів. Йогурти та йогуртоподібні продукт. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумернокосметичної галузей промисловості : Матеріали VІ Всеукраїнської науковопрактичної конференції. Хмельницький : ХНТУ, 2024. С. 188-191.
    22. Лисюк, О. П., Омельченко, М. С., Бахлуков, Д. О., Кузьмін, О. В., & Дударєв, І. М. (2024). Поліпшення якості соусів: антиоксидантна дія гарбузового пюре та настою кордицепсу. Актуальні питання розвитку науки та забезпечення якості освіти у ХХІ столітті : тези доповідей ХLVІІ Міжнародної наукової студентської конференції за підсумками науководослідних робіт студентів за 2023 рік. Секція 16. Актуальні проблеми і перспективи розвитку харчових виробництв і ресторанного господарства (м. Полтава, 25 квітня 2024 р.). Полтава : ПУЕТ, 2024. С. 677-679.
    23. Фефелов, Д. В., Наконечна, А. С., Михайлов, Б. В., Дударєв, І. М., & Кузьмін, О. В. (2024). Впровадження стандартів HACCP у закладах ресторанного господарства. Актуальні питання розвитку науки та забезпечення якості освіти у ХХІ столітті : тези доповідей ХLVІІ Міжнародної наукової студентської конференції за підсумками науководослідних робіт студентів за 2023 рік. Секція 16. Актуальні проблеми і перспективи розвитку харчових виробництв і ресторанного господарства (м. Полтава, 25 квітня 2024 р.). Полтава : ПУЕТ, 2024. С. 702-704.
    24. Хвещук, О., & Дударєв, І. (2024). Особливості функціонування крафтових харчових виробництв. Collection of Scientific Papers with the Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Conference «Scientific Research: Modern Innovations and Future Perspectives» (September 30 – October 2, 2024. Montreal, Canada). European Open Science Space, 2024. P. 27-29.
    25. Дударєв, І. М. (2024). Оцінювання діяльності викладачів – одна з основних функцій управління персоналом університету. Стан, проблеми та перспективи розвитку науки, освіти і суспільства: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 27 вересня 2024 р.). Полтава : ЦФЕНД, 2024. С. 41-42.
    26. Хвещук, О. Ю., & Дударєв, І. М. (2024). Звички та мотивація цільової аудиторії крафтових харчових продуктів. Стан, проблеми та перспективи розвитку науки, освіти і суспільства: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 27 вересня 2024 р.). Полтава : ЦФЕНД, 2024. С. 46-47.
    27. Дударєв, І. М., & Васькевич, І. О., Ющук, С. Р. (2024). Безалкогольні напої з порошкових сумішей. Інновації та їхній вплив на економіку та суспільство: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. Східноєвропейський центр наукових досліджень (Суми, 25 жовтня 2024 р). Research Europe, 2024. С. 87-89.
    28. Дударєв, І. М., & Романюк, А. П. (2024). Основна сировина для печінкового паштету. Інновації та їхній вплив на економіку та суспільство: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. Східноєвропейський центр наукових досліджень (Суми, 25 жовтня 2024 р). Research Europe, 2024. С. 90-92.
    29. Дударєв, І. М. (2024). Мотивування викладачів закладів вищої освіти для підвищення ефективності їх діяльності. Економіка, менеджмент та соціальні науки (глобальний сценарій): матеріали міжнародної дистанційної наукової конференції (Київ, 2 жовтня 2024 р.). Київ: НУБіП України, 2024. С. 42-45.
    30. Дударєв, І. М., & Хвещук, О. Ю. (2025). Ринок крафтових харчових продуктів в України. Стратегічні напрями економічної та соціальної політики в контексті глобальних змін: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Одеса, 7 лютого 2025 р.) / відп. за випуск д.е.н., проф. С. О. Якубовський. Львів-Торунь : Liha-Pres, 2025. C. 50-52. https://doi.org/10.36059/978-966-397-475-0-10
    31. Дударєв І.М., Кухар Р.Ю., Кравченко Т.Ф., Корх А.С. Інформування відвідувачів закладів ресторанного господарства щодо наявності алергенів у продукції. Збірник тез доповідей за матеріалами VІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Реалії та перспективи розвитку індустрії гостинності в умовах інтеграційних процесів» (м. Мукачево, 21 березня 2025 р.). Мукачівський державний університет, 2025. С. 47-49.