№: 1
ID картки працівника:
66942
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра харчових технологій та хімії
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4378476
Фізична особа. ПІБ:
Гунько Юрій Леонтійович
Фізична особа. Дата народження:
20.08.1962
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Чоловіча
Початок роботи в закладі:
01.09.1998
Дата початку стажу:
01.09.1990
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
34
Відомості про підвищення кваліфікації:
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Магістр з харчових технологій. Диплом М20 № 51591.Виданий 2020 р.., 90 кредитів
Останні зміни в ЄДЕБО:
30.05.2025 11:25
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1.Гунько Ю.Л. Показники сирокопченої ковбаси, виготовленої за удосконаленою технологією / Ю.Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю.В. Федорусь // Товарознавчий вісник. – 2022. – Випуск 15. Том 2.– С.38 – 48. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-3.
    2. Голячук С.Є. Особливості змін окремих фізико –хімічних показників крафтових розсільних м’яких сирів з пробіотиками при їх вмробництві/ С.Є. Голячук, Ю.Л. Гунько, Ю.В. Федорусь // Товарознавчий вісник. – 2023. – Випуск 16. Том 1.– С.19 – 27. doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17.
    3. Dudarev I., Kirchuk R., Hunko Y., Panasyuk S. (2020) Modeling of Mixing Bulk Materials. In: Ivanov V. et al. (eds) Advances in Design, Simulation and Manufacturing II. DSMIE 2019. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham, p. 54-64. https://doi.org/10.1007/978-3-030-2365-6_6. (Scopus)
    4. Dudarev, I., Holiachuk, S., Hunko, Y., Panasyuk, S. (2021) Modeling of the mixing process in the gravitational mixer using the theory of Markov chains. In: Tonkonogyi V. et al. (eds) Advanced Manufacturing Processes II. InterPartner 2020. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-68014-5_12.
    5. Гунько Ю.Л. Дослідження роботи дозатора рідких продуктів / Ю.Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю.В. Федорусь // Наукові нотатки. – 2022. – Випуск 74.– С.152 – 155. DOI 10.36910/775.24153966.2022.74.25.
    6. Федік Л.Ю. Аналіз найбільш поширених промислових роботів світових лідерів EPSON, YAMAXA І РANASONIC / Л.Ю. Федік, Ю.Л. Гунько // Міжвузівський збірник «НАУКОВІ НОТАТКИ». Луцьк, 2024, №77 - С.175– 181. https://doi.org/10.36910/775.24153966.2024.77.27

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    Гунько Ю.Л. Автоматизація технологічних процесів харчових виробництв : навчальний посібник для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / Гунько Ю.Л., Федорусь Ю.В. – Луцьк. Луцький НТУ, 2022. – 162 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Проектування закладів ресторанного господарства [Текст]: Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо- професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» Галузь знань 18 Виробництво і технології зі спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Л. Гунько – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 26 с.
    2.Автоматизація виробничих процесів [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» Галузь знань 18 Виробництво і технології зї спеціальності 181 харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.Л. Гунько – Луцьк : ЛНТУ, 2023. – 60 с.
    3.Проєктування закладів ресторанного господарства [Текст]: Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» Галузь знань 18 Виробництво і технології зі спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Л. Гунько – Луцьк : ЛНТУ, 2021. – 32с.

    4. Проєктування підприємств галузі з основами САПР [Текст] : методичні вказівки до виконання курсового проєкту для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Харчові технології» спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.Л. Гунько. – Луцьк: Луцький НТУ, 2021. – 26 с.
    5.Проектування закладів ресторанного господарства [Текст]: Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» Галузь знань 18 Виробництво і технології зі спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Л. Гунько – Луцьк : ЛНТУ, 2021. – 58 с.
    6.Проєктування підприємств харчової промисловості [Текст] : Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми Інжиніринг переробних і харчових виробництв галузі знань 13 Механічна інженерія спеціальності 133 Галузеве машинобудування денної та заочної форм навчання / уклад. Ю. Л. Гунько. – Луцьк : ЛНТУ, 2023. – 34 с.
    7.Інформаційні та комунікаційні технології в галузі [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини» Галузь знань 18 Виробництво і технології зі спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.Л. Гунько – Луцьк : ЛНТУ, 2025. – 58 с

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Рецензент наукового видання – журналу «Сільськогосподарські машини», що видається ЛНТУ (категорія «Б», наказ МОН України №409 від 17.03.2020 р., КВ №24919–14859 ПР від 30.06.2021 р.).

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Федік Л. Ю., Гунько Ю. Л. Аналіз промислових роботів світових лідерів FANUC, YASKAWA, ABB, KUKA // Матеріали XI Всеукраїнської науково-практичної конференції з автоматичного управління присвяченої Дню ракетно-космічної галузі України: Збірник наукових праць. Херсон – Хмельницький: Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2024. С. 34-36 (ISBN 978-617-8187-11-8 (електронне видання).
    2.Миронюк Ю.С., Гунько Ю.Л. Технологія виготовлення та показники якості сиру «Сулугуні» . Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2022 – с.117...118.
    3.Гунько Ю.Л., Поліщук Н.В. (2021) Властивості фаршу, отриманого з додаванням перепелиного м’яса. Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв :матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернетконф.– Прага: Oktan Print s.r.o., 2021 – с.174.
    4. Федорусь Ю.В.. Гунько Ю.Л., Голячук С.Є. Дослідження об’ємних дозаторів рідких продуктів. Матеріали (тези) науково-практичної конференції «Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування» - Луцьк, : Вежа - Друк - С.49-5.Березовський Р.О., Дмитроца А.О., Гунько Ю.Л. Технологія виготовлення і показники крафтового м’якого сиру» . Якість та безпечність товарів: [матеріали VІI міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023– с 87...89.
    6.Пасевич В. А., Гунько Ю.Л. (2023) Технологія виробництва і показники крафтових сосисок. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІI міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023– с.134...136.
    7.Вознюк І.О., Романюк Д.А., Гунько Ю.Л Технологія виготовлення полуничного джему з додаванням яблучного пюре. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІI міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023– с.92...93.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Керівництво студентами (Поліщук Н.В., Кравець М.А), які зайняли призове місце (диплом ІІ ступеня) у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (освітня програма 204 "ТВППТ" секція "Технологія переробки продукції тваринництва"), що проводився у Миколаївському національному аграрному університеті (наказ Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р.)